tirsdag 28. oktober 2014

Den fjerde uka

Vi startet uka med å bytte spotbelysningen på et kjøkken, eller jeg gjorde. Dave begynte med å montere stikkontakter i garasjen som var blitt gjort om til soverom og kontor. På kjøkkenet var det lav-voltsbelysning;
Lav-voltsbelysning: Det er 230V inn på trafoen (den hvite boksen) og den transformerer spenningen til 12V.  Noen av spottene fungerte ikke, den ene fungerte. Nick viste oss at den ene lyste så smått hvis man dunket i pæra, men man kunne se at det ikke var slik det skulle være. Denne spotbelysningen har også lett for å bli svært varm.

Her ser du fire av de åtte hullene. Det er en koblingsboks for hvert hull, man bruker en liten stubb med varmebestandig kabel fra koblingsboksen til spotten.

Selvfølgelig var de gamle hullene for småe til de nye, så da måtte jeg borre opp hullene fra 64mm til 73mm.

Her kan du se selve lampen med tilkoblingsenden som er av varmebestandig PVC. 


Slik ble resultatet, kunde meget fornøyd!


LED: I dag brukes det som oftes LED-pærer siden denne pæren bruker ti ganger så lite strøm som en vanlig halogenpære på 50w. Teknologien har blitt veldig bra, så lysstyrke og fargetemperaturen har blitt så og si den samme. Den største fordelen må være at den ikke blir så varm, noe som gjør brannfare minimal.

Dette er samme type spot, men en IP66 type som er godkjent for baderom med dusj.

Slik ble alle spottene koblet. 

Torsdag:
I dag var vi på en del forskjellige småjobber rundt om i Dorset. Det ble en del kjøring, men da får man jo sett mye. Dave forteller om hvor vi er hen, historier rundt her og hvor han har jobba osv. Veldig interessant å se forskjellige hus og spesielt forskjellen på husene jo nærmere vi kommer Bournemouth eller Pool spesielt. Pool er kjent for å være veldig lukseriøst og da er prisene på eiendom der etter. Der kan du finne eiendommer til over 100millioner NOK, boligprisene i Dorset er relativt dyre uansett. Vil tro at et lite hus med 2-3 sov koster i gjennomsnitt 2 millioner NOK.
Den ene kunden vi var hos bodde ett steinkast unna sjøen og hadde hatt en vidunderlig utsikt om vinden hadde blåst overende de svære trærne du kan se på bildet under.



Her skiftet vi pære i den ene utelampa og byttet den andre siden bevegelsessensoren var gåen. Siden det er så nærme sjøen så er rust et stort problem om metallet ikke er behandlet. Derfor måtte vi borre ut skruen i den første lampa for å få opp lokket. Vi var også hos en annen kunde der vi så på det samme problemet.

Fredag og Lørdag
Fredag var vi tilbake på REIDsteel, der vi koblet til en midlertidlig tavle ved der de skal bygge nytt vindusverksted.
Slik ser den lille tavlen ut. 2 stk 20A-automater, her kan du se at disse er koblet i radio, men bare L(live) går gjennom sikringen. Det er en forankoblet jordfeilbryter på 63A.

Resten av dagen gjorde vi klart alt for morgendagen, da vi skulle montere nødlys i det ene verkstedet. Dave spurte meg om jeg kunne bli med å jobbe lørdag siden det var da vi fikk lov til å komme inn i verkstedet. 
Dette bildet er fra lørdagen, det var to stykker som jobbet. Denne karen med sveising. 

Vi monterte opp slike lysarmatur i midten av taket med nødlysfunksjon. Disse lades opp så lenge det er strøm, hvis det blir strømkutt vil disse starte å lyse.

Fredag: Vi testet et par sikringsskap, her ser du at det er anbefalt at sikringsskapet blir testet hvert 3.år.
Her er måleinstrumentet vi brukte.



Vi skiftet den ene armaturen inne i denne "workshoppen" fordi den var gåen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar