mandag 6. oktober 2014

De to første ukene på jobb

Da har det gått to uker og vel så det. Hverdagen er fortsatt travel med jobb, trening og andre aktiviteter. Hadde besøk av familien fra Norge denne helgen. Var trivelig å hilse på kjenstfolk igjen, så nå blir det en stund til neste gang...
De to første ukene har jeg og Dave jobbet for REIDsteel i Christchurch. REIDsteel er en stor fabrikk som har rundt 120 arbeidere både på kontor og i produksjon. Deres hovedprosjekter er stålbygningstukturer og konstruksjon, men det er et allsidig selskap, så de lager det meste som du kan lage av stål. På en slik plass er sikkerhet noe de prioriterer, derfor måtte jeg bli med på en rundtur på hele fabrikken med Allan den første dagen. Han har ansvar for safety, health and working environment, som også blir kalt HMS. Siden fabrikken har blitt bygget ut i flere omganger er det flere bygninger, med gaffeltrucktraffik mellom alle "workshoppene". Arbeidstidene på REIDsteel er relativ simple, du trenger ikke klokke: Kl.10pm ringer klokka og alle går tar en 20min pause til klokka ringer igjen. Kl. 1pm ringer den igjen for en halvtimes pause(lunsj). Som den ene arbeideren sa til meg her en dagen: "Work after the buzzer".
Våres arbeidsoppgave her er legge nytt elanlegg i paintshoppen. Her bruker vi armert kabel, en kabeltype som tåler en god del. Se bilder lenger ned på bloggen for terminering til boks. I alle "workshoppene" er det gantry-kraner, som oftest to med kan være flere. Når vi jobber i painshoppen må hovedbyter til disse kranene låses med en sikkerhetslås som bare Dave har nøkkel til. Vi må også få en skriftelig tillatelse til å jobbe inne i workshoppen av John, han er sjef for produksjon tror jeg. Vi skal flytte alle brytere ut fra paintshoppen pga omgivelsene, mye støv. Vi skal montere bryterene inn i et skap på veggen ute.


Bilde fra parkeringsplassen

Dette er en sakselift som gjør arbeidet en god del lettere enn en stige ville gjort...haha 
Her er Dave, han driver firmaet jeg jobber i sammen med Chris.

Kabelbru som går gjennom hele paintshoppen, totalt 49m med kabelbru. Det har blitt en del kabelstripsing og en del meter med kabel. Vi har også montert 3stk nødlys over kabelbruen. 

Her er den svarte ytterkappen avmantlet, og da kommer du inn til skjermen. Denne brukes som jording i tillegg til jordingledningen som er i kabelen. Derfor brukes metallkoblinger og metallbokser der jordingen skal føres videre. Dermed er at jordet.

Her kan du se hvordan man lager tilkoblingsende på den armerte kabelen. Det du skal være obs på er at hvis du vil at koblingen skal bli vanntett må den svarte kappen være inni metallkoblingen.












Neste uke skal vi jobbe på et bolighus, der skal vi gjøre en "complete rewire". Det vil si at alt gammelelektrisk anlegg skal reinstalleres. Neste blogginnlegg vil vise bilder med metoder som blir brukt. Skal bli interessant!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar